Rryba z puszystym ryżem jaśminowym marki Britta  - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Rryba z puszystym ryżem jaśminowym marki Britta     
 
    
        Rryba z puszystym ryżem jaśminowym marki Britta 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        50 dag filetów z delikatnej ryby, np. dorsza, łososia
łyżka octu
200g ryżu jaśminowego marki Britta
4 łyżki przecieru pomidorowego
marchewka
pietruszka
kawałek selera
nieduży por
2 cebule
1/2 szklanki oleju
spora szczypta mielonej słodkiej papryki
3 łyżki posiekanego, świeżego rozmarynu
sól, pieprz, cukier
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety pokropić octem i lekko posolić, pokroić na niewielkie porcje i odstawić na 30 min. Po tym czasie zrumienić na połowie oleju (1/4 szklanki). Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski i poddusić na 2 łyżkach oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do wysmarowanego pozostałym olejem naczynia żaroodpornego i wygładzić powierzchnię. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać rozmarynem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.