Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami    
 
    
        Zapiekanka naleśnikowa z granatem i płatkami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        naleśniki:
•	3/4 szklanki mąki
•	3/4 szklanki mleka
•	2 jajka
•	łyżka oleju rzepakowego
masa do zapiekania:
•	0/5 szklanki mleka
•	2 jajka
•	2 łyżki płynnego miodu
dodatkowo:
•	szklanka płatków zbożowych Lubella Choco Muszelki
•	8 łyżek kremowego twarożku
•	pół łyżeczki masła do natłuszczenia formy
•	granat
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Składniki na naleśniki zmiksować i smażyć na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Każdy naleśnik posmarować twarożkiem. Zwinąć i pokroić w plastry. Powstałe roladki ułożyć w niewielkim, lekko natłuszczonym naczyniu żaroodpornym. Przestrzeń między naleśnikami wypełnić płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki. Mleko roztrzepać z jajkami oraz miodem. Zalać naleśniki. Piec około 25 minut w 180 stopniach. Podawać ciepłe, posypane pestkami granatu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.