Składniki na 2 porcje:
•	krewetki - 300 g
•	makaron Lubella Świderki - 250 g
•	wino białe, półsłodkie - 150 ml
•	masło klarowane - 100 g
•	czosnek - 2 ząbki
•	cebula dymka - 1 szt.
•	mini papryczka chili - 1 szt.
•	sól, pieprz - do doprawienia
•	feta, natka pietruszki - do posypania
Na rozgrzanym maśle klarowanym szklimy dymkę. Dodajemy sprasowany czosnek, chwilę podsmażamy, a następnie wrzucamy posiekaną papryczkę chili oraz oczyszczone krewetki. Kiedy krewetki się zetną, wlewamy wino i smażymy 3-4 minuty. Doprawiamy solą, pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem Lubella Świderki, a na wierzch kruszymy fetę oraz posypujemy posiekaną natką.