Składniki na 2 porcje: 
•	1 szklanka makaronu Lubella Pełne Ziarno Kokardki 
•	garść roszponki 
•	5-6 suszonych pomidorów 
•	½ szklanki czarnych oliwek 
•	2 łyżki kukurydzy 
•	½ papryki żółtej 
•	pomidorki koktajlowe 
•	300 gram piersi kurczaka 
•	szczypta chili, kurkumy, soli i pieprzu 
•	oliwa z oliwek do smażenia 
•	dressing miodowo – musztardowy: 1 łyżka miodu, 2 łyżki musztardy, 2 łyżki oliwy z oliwek, szczypta soli i pieprzu 
Pierś kurczaka kroimy w drobną kostkę i doprawiamy. Na oliwie z oliwek smażymy pierś i studzimy. Składniki dressingu mieszamy dokładnie. Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Studzimy. Suszone pomidory, oliwki, paprykę i pomidorki kroimy drobno. Na dnie słoika układamy: roszponkę, ugotowany makaron, pokrojoną paprykę. Wlewamy dressing. Układamy kukurydzę, suszone pomidory, oliwki, pierś kurczaka oraz pomidorki koktajlowe. Wierzch dekorujemy roszponką. Zamykamy słoik i zabieramy na lunch do pracy lub ze sobą na wynos.