Składniki na 2 porcje: 
•	wołowina - 300 g
•	makaron Lubella Spaghetti - 250 g
•	świeże mango - 1/2 szt
•	oliwa z oliwek - 1 łyżka
•	przyprawa do gyrosa - 1 czubata łyżeczka
•	sól - 1/2 łyżeczki
•	suszona papryczka chili- do posypania
Vinegret: 
•	musztarda francuska - 1 łyżka
•	miód - 1 łyżeczka
•	sok z cytryny - 1 łyżeczka
•	sól, pieprz - do smaku
Wołowinę mielimy, doprawiamy przyprawą, solą oraz podlewamy oliwą i dokładnie wyrabiamy. Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na grubość około 5 mm, zakrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około 5 minut (sprawdzamy widelcem czy mięso nie jest surowe). W międzyczasie mango kroimy w kostkę oraz gotujemy makaron Spaghetti Lubella. Z piekarnika wyjmujemy mięso, a powstały tłuszcz odlewamy do miseczki. Musztardę, miód, sok z cytryny, szczyptę soli oraz pieprzu mieszamy, dolewamy 2-3 łyżki pozostałego wywaru z mięsa. Spaghetti Lubella mieszamy z mango, pokruszonym mięsem i skrapiamy vinegretem. Posypujemy posiekaną kolendrą oraz suszoną papryczką chili.