Spód:
•	100 g makaronu Lubella Mini Rurki 5 warzyw
•	30 g startego żółtego sera
•	jajko
•	łyżeczka suszonego oregano
•	sos:
•	szklanka passaty pomidorowej
•	łyżka posiekanej cebuli
•	pół czerwonej papryki
•	łyżka oliwy
•	sól i pieprz do smaku
dodatkowo:
•	kulka mozzarelli
•	ulubione zioła np. natka pietruszki i tymianek
•	oliwa
Makaron Lubella Mini Rurki 5 warzyw gotujemy 6 minut, po czym odsączamy go i przelewamy zimną wodą. Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i mieszamy z oregano i tartym serem.
Wlewamy do makaronu i mieszamy. Na blaszkę z papierem do pieczenia, wykładamy makaron. Formujemy kształt pizzy i zapiekamy przez 15 minut. Na oliwie podsmażamy cebulę z pokrojoną w kosteczkę papryką. Dodajemy passatę i dusimy, aż odparuje woda. Doprawiamy do smaku. Podpieczony spód smarujemy sosem, a na wierzchu układamy kawałki mozzarelli. Pieczemy jeszcze 10 minut. Przed podaniem skrapiamy oliwą i podajemy ze świeżymi ziołami.