Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta    
 
    
        Krokiety grzybowe z ryżem brązowym marki Britta
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	2 dag suszonych grzybów
•	30 dag ryżu brązowego Britta
•	sól, pieprz
•	2 jaja
•	1 łyżka siekanego koperku
•	5 dag ostrego sera żółtego
•	5 dag cebuli
•	3 dag tłuszczu
•	5 dag tartej bułki
•	5 dag tłuszczu do smażenia
•	natka pietruszki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Grzyby opłukać, gotować 30 minut, odcedzić, posiekać. Ryż ugotować według przepisu podanego na opakowaniu. Gęsty ryż utrzeć z jajami, koperkiem, tartym serem, zrumienioną na tłuszczu cebulą. Przyprawić solą i pieprzem. Formować w tartej bułce wałek o średnicy 3-4 cm, kroić na kawałki długości ok. 10 cm, smażyć na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor. Układać na talerzu, przybrać natką, podawać z sosem grzybowym, koperkowym lub z surówkami z warzyw.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.