Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta    
 
    
        Filet z indyka z ryżem basmati marki Britta
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        3 saszetki ryżu basmati marki Britta
600 g fileta z indyka
1 puszka mandarynek
1 puszka ananasów
20 g masła lub 2 łyżki oliwy
1-2 łyżeczki curry
natka pietruszki lub kolendra
sól, pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Filet z indyka pokroić w kostkę i usmażyć na maśle lub oliwie, następnie posypać curry. Do mięsa dodać ugotowany ryż, mandarynki i pokrojone w kostkę ananasy. Całość podgrzać, doprawić pieprzem, solą, curry i polać sokiem z ananasów. Przed podaniem posypać posiekaną natką pietruszki lub kolendrą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.