Domowa granola z mlekiem waniliowym - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Domowa granola z mlekiem waniliowym    
 
    
        Domowa granola z mlekiem waniliowym
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - miód 3 łyżki
- płatki owsiane 5 łyżek
- otręby żytnie 2 łyżki
- rodzynki 1 łyżka
- ziarno sezamu 1 łyżka
- jagody goji 1 łyżka
- suszona żurawina 1 łyżka
- płatki migdałowe 2 łyżki
- orzechy włoskie krojone 1 garść
- mleko waniliowe
- świeże owoce do dekoracji, np. maliny, borówki                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Miód rozgrzać na patelni. Gdy zacznie się delikatnie karmelizować, dodać pozostałe składniki. Całość dokładnie połączyć i chwilę podsmażać. Następnie mieszankę równomiernie rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wystudzić. Tak przygotowaną granolę pokruszyć, wyporcjować do miseczek i zalać mlekiem waniliowym (ciepłym lub zimnym – w zależności od preferencji). Udekorować świeżymi owocami. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.
Smacznego !
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.