Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem  - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem     
 
    
        Kokosowo - truskawkowy deser z tapioką i czekodżemem 
        
		
			
					PRHub rozsmakował(a) się w tym!			
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	mleko kokosowe- 400 ml
•	woda- 200 ml
•	truskawki- 200 g
•	tapioka- 60 g
•	cukier- 1 łyżeczka
•	sok z cytryny- 1 łyżka
•	czekodżem Łowicz Truskawka z Belgijską Czekoladą - 1 słoik                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Tapiokę wymieszać z mleczkiem kokosowym, wodą oraz cukrem i moczyć przez około 30 minut. Namoczoną tapiokę gotować na bardzo małym ogniu- często mieszając- do miękkości, około 50 minut (czas dotyczy dużych kulek, mniejsze kulki tapioki gotują się o połowę krócej), aż ziarna staną się przeźroczyste, a następnie ostudzić. W międzyczasie truskawki pokroić na małe kawałki. Na dno pucharka wylewać kolejno warstwy czekodżemu, tapioki, truskawek, tapioki. Na wierzch dodać dwie łyżeczki czekodżemu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.