Ryż Parboiled marki Britta z bananami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ryż Parboiled marki Britta z bananami    
 
    
        Ryż Parboiled marki Britta z bananami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        25 dag ryżu parboiled marki Britta
łyżeczka masła klarowanego 
4 dojrzałe banany
500 ml mleka kokosowego
1/2 torebki cukru waniliowego
liście mięty lub cynamon
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotować ryż Parboiled marki Britta. Wypłukany i dobrze odsączony ryż wrzucić do rondla wraz z masłem. Podgrzewać mieszając do momentu, aż ryż stanie się szklisty. Mleko kokosowe z cukrem waniliowym doprowadzić do wrzenia i zalać nim ryż. Na maleńkim ogniu gotować do miękkości. Dojrzałe banany obrać ze skórki, pokroić na grube plastry. Obsmażyć na pozostałym maśle z obu stron i dodać do ryżu, delikatnie mieszać całość. Deser podawać w pucharkach z dodatkiem mięty lub cynamonu.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.