Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta    
 
    
        Łosoś zapiekany z ryżem jaśminowym Britta
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 torebki ryżu jaśminowego marki Britta (200g)
500 g fileta z łososia
100 g sera żółtego
4 łyżki przecieru pomidorowego
marchewka
brokuł
pietruszka
kawałek selera
nieduży por
2 cebule
olej np. rzepakowy
spora szczypta mielonej słodkiej papryki
natka pietruszki
sól, pieprz, cukier
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Fileta pokroić na mniejsze kawałki posolić i popieprzyć. Na niewielkiej ilości oleju lekko je podsmażyć. Warzywa obrać, umyć, pokroić w paski, a następnie poddusić na łyżce oleju, posolić. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odsączyć na sitku, dodać przecier pomidorowy, uduszone warzywa oraz usmażone porcje ryby. Risotto doprawić solą, pieprzem, papryką i cukrem, lekko wymieszać, przełożyć do naczynia żaroodpornego, wygładzić powierzchnię posypać startym serem żółtym. Zapiekać w nagrzanym piekarniku ok. 20 min. Przed podaniem posypać natką.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.