Gruszki nadziewane dżemem z owoców Pigwowiec z acerolą i serkiem mascarpone - przepis. Przepisy na Desery ciepłe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Gruszki nadziewane dżemem z owoców Pigwowiec z acerolą i serkiem mascarpone    
 
    
        Gruszki nadziewane dżemem z owoców Pigwowiec z acerolą i serkiem mascarpone
        
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (2 porcje):
- gruszki - 2 mniejsze szt.
- dżem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą - 4 łyżeczki
- mascarpone - 200 g
- miód - 2 łyżki
- cynamon - 1 łyżeczka
- olej kokosowy - 1 łyżeczka                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.