•	2 szklanki pokrojonej w kostkę dyni hokkaido
•	1 puszka pomidorów bez skórek Valfrutta
•	4 łyżki glassy sojowej Ponti
•	1 op. makaronu pełnoziarnistego
•	5 łyżek oliwy Olitalia
•	4 łodygi selera naciowego
•	2 duże marchewki
•	1 czerwona papryka
•	1 zielona papryka
•	10 średnich pieczarek
•	250 g pomidorów koktajlowych
•	2 duże szalotki
•	3 ząbki czosnku
•	1 łyżka mąki ziemniaczanej
•	świeża bazylia
•	ser cheddar (w zależności od upodobań)
•	sól, pieprz
1. Marchewkę obieramy, kroimy w słupki. Szalotkę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
2. Rozgrzewamy oliwę, dodajemy cebulę, czosnek i smażymy 1 minutę często mieszając. Dodajemy marchewkę oraz dynię i smażymy cały czas mieszając.
3. Paprykę kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię, to samo robimy z pieczarkami. Dodajemy glassę sojową i dusimy kilka chwil.
4. Dodajemy pomidory w puszce, pokrojone pomidory koktajlowe oraz pokrojony seler naciowy. Całość dusimy kilka minut, w razie potrzeby delikatnie zagęszczamy mąką ziemniaczaną. Doprawiamy na koniec do smaku.
5. W międzyczasie gotujemy makaron al dente. Odcedzamy, odrobinę wody spod makaronu możemy pozostawić do ewentualnego rozcieńczenia sosu.
6 Gorący sos mieszamy z makaronem, bazylią, startym serem oraz kwiatami selera naciowego.