•	wątróbka cielęca lub wieprzowej – 400 g
•	surowy boczek  – 200 g
•	cebula – 1 średnia sztuka
•	anchois – 4 – 5 filecików
•	jajko – 1 sztuka
•	mąka pszenna – 2 łyżki
•	masło – ¼ kostki
•	bulion wołowy – 200 ml
•	mleko – 100 ml
•	sól i pieprz – do smaku
•	suszony tymianek – 1 łyżeczka
•	Chleb tostowy American Toast XXL np. Dan Cake
1. Cebulę i boczek pokroić na kawałki, podsmażyć na patelni, a następnie zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia razem z wątróbką i anchois.
2. W rondelku rozpuścić masło, dodawać mąkę, a następnie bulion i mleko cały czas mieszając do uzyskania gładkiej masy. Przyprawić solą, pieprzem i tymiankiem.
3. Sos wystudzić i połączyć z przygotowaną wcześniej mięsną masą i jajkiem.
4. Całość przelać do wysmarowanej masłem formy. Formę umieścić w brytfannie wypełnionej do połowy wysokości wodą.
5. Piec ok. godzinę w temperaturze 175 stopni.
6. Pasztet podawać na opieczonym w tosterze chlebie tostowym XXL Dan Cake, najlepiej z podsmażonymi na maśle pieczarkami i bekonem, jak jedzą go najczęściej Duńczycy.