Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską    
 
    
        Zupa chlebowa z czosnkiem, serem i wędzoną kiełbaską
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	500 g chleba razowego żytniego
•	3 łyżki oleju rzepakowego
•	2 łyżki masła
•	2 średnie cebule
•	4 ząbki czosnku
•	2 l rosołu lub bulionu
•	½ łyżeczki kminku
•	250 g wędzonej kiełbasy
•	150 g sera żółtego Aldamer MSM Mońki
•	bagietka pszenna lub żytnia
•	sól, pieprz i majeranek do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Chleb pokroić w średnią kostkę i wysuszyć w piekarniku. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek w plasterki i zeszklić na oleju połączonym z masłem. Dodać wysuszone pieczywo i wszystko razem chwilę podsmażyć, uważając, żeby nie przypalić czosnku, a następnie polać rosołem. Gotować dziesięć minut. Zmiksować, doprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i kminkiem. Gdyby zupa zbytnio zgęstniała, dolać więcej rosołu. Do gotowej zupy dodać pokrojoną i podsmażoną na złoty kolor kiełbasę oraz posypać tartym serem.
Podawać z grzankami  z serem, zapieczonymi na złoty kolor.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.