Szybka wigilijna zupa grzybowa z topinamburem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Szybka wigilijna zupa grzybowa z topinamburem    
 
    
        Szybka wigilijna zupa grzybowa z topinamburem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki (4 porcje):
•	2 butelki koncentratu Grzybowej Krakus
•	1,5 litra bulionu warzywnego
•	1 średnia szalotka
•	1 łyżka masła
•	1 łyżka mąki pszennej
•	150 ml śmietany do zup
•	2 średnie bulwy topinamburu
•	3 łyżki oleju
•	świeży tymianek
•	czerwony pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Szalotkę obierz i drobno pokrój. Rozgrzej masło, dodaj cebulę i smaż chwilę do zeszklenia. Dodaj mąkę i mieszając, smaż do lekkiego zarumienienia mąki.
Przelej do garnka bulion, zagotuj. Dodaj zasmażkę wraz z cebulką oraz koncentrat. Zagotuj. Dodaj śmietanę i dokładnie wymieszaj. Topinambur umyj i pokrój w cieniutkie plasterki. Olej rozgrzej i smaż plasterki topinamburu. Usmażony ułóż na papierze kuchennym, aby osączyć go z nadmiaru tłuszczu. Zupę przelej na talerze, udekoruj chipsami, tymiankiem oraz pieprzem.
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.