Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami    
 
    
        Ryż brązowy marki Britta zapiekany z grzybami
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	300 g ryżu brązowego marki Britta
•	3 dag tłuszczu
•	800 g świeżych grzybów
•	duża cebula
•	olej rzepakowy/masło klarowane
•	125-250 ml śmietany
•	1 jajko
•	40 g ostrego sera żółtego
•	sól i pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ryż ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Grzyby oczyścić, opłukać, przyciąć trzony, pokroić w cienkie plasterki, dodać pokrojoną w krążki cebulę, olej lub masło, całość dusić pod przykryciem do miękkości, od czasu do czasu podlewając wodą. W naczyniu żaroodpornym ułożyć połowę ryżu, na nią warstwę duszonych grzybów, przykryć resztą ryżu. Rozmącić jajko ze śmietaną oraz odrobiną soli i wylać na ryż z grzybami.  Górę posypać tartym serem, wstawić do piekarnika. Gdy ser lekko się zrumieni, wyjąć. Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.