Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi    - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi       
 
    
        Makaron z dziczyzną, suszonymi grzybami i śliwkami wędzonymi   
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
•	comber jeleni lub sarni 500g
•	suszone borowiki 50g
•	cebula 1 sztuka
•	tymianek 1/2 pęczka
•	wędzone śliwki 100g
•	Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz 1/2 słoiczka
•	czerwone wino 100 ml
•	masło 40g
•	sól i pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby suszone zalej odrobiną wrzącej wody. Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj śliwki wędzone i tymianek, a następnie podlej winem i zagotuj przez ok. 2 minuty, by alkohol odparował. Dodaj suszone grzyby razem z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz. Comber pokrój na kotleciki ok. 2 cm grubości (każdy z 1 kostką). Dopraw i obsmaż na maśle po ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były w środku lekko krwiste.
Wymieszaj makaron z sosem grzybowo-śliwkowym i podawaj z kotlecikami udekorowanymi tymiankiem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.