•	ok. 3,5 l wody
•	1 pęczek włoszczyzny
•	4 udka z kaczki
•	3 ząbki czosnku
•	2-3 cząstki świeżego imbiru
•	sól i sos sojowy do smaku
•	250 g makaronu chińskiego
•	1 pęczek szalotki ze szczypiorkiem
•	150 g sera morskiego MSM Mońki
•	1 papryczka chili
•	3 jajka ugotowane na twardo
Włoszczyznę obrać, udka z kaczki umyć i wszystko włożyć do garnka oraz zalać zimną wodą. Doprawić solą, sosem sojowym i gotować na bardzo wolnym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. W połowie gotowania dodać obrany i grubo pokrojony czosnek oraz imbir. Mięso oddzielić od kości, pokroić razem z warzywami w cząstki i wyłożyć do miseczek. Wyłożyć również świeżo ugotowany i gorący makaron, grubo pokrojoną szalotkę ze szczypiorem i cienkie plasterki papryki chili. W każdej miseczce umieścić także po połówce jajka. Całość zalać wrzącym rosołem. Na koniec do miseczek z rosołem włożyć pokrojony w grubą kostkę ser morski.
Smacznego!