Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem - przepis. Przepisy na Inne sałatki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem    
 
    
        Sałatka z makaronem uszka, tuńczykiem, bobem, czerwoną cebulą i młodym szpinakiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •Makaron Lubella Uszka 1 opakowanie
• tuńczyk w oleju 2 puszki
• bób 500g
• czerwona cebula 1 sztuka
• młody szpinak 1 opakowanie (200g)
• cytryna 1-2 sztuki 
• liście mięty 1 garść
• musztarda pełnoziarnista 1 łyżka
• sól i pieprz do smaku                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Bób gotuj 5 min we wrzącej, osolonej wodzie, odcedź i schłodź w wodzie z lodem. Odlej olej z tuńczyka do pojemnika, dodaj do niego łyżkę musztardy i mieszając dodaj sok z cytryny, sól i pieprz. Szpinak umyj i osusz, a cebulę pokrój w cieniutkie piórka. Makaron wymieszaj z winegretem, bobem, szpinakiem i cebulą.
Rozłóż danie na talerze. Udekoruj tuńczykiem, miętą i skórką cytryny.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.