Bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej    
 
    
        Bezglutenowe Focaccia z ziołami – aromatyczne pieczywo rodem z Włoch w wersji bezglutenowej
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        400 g bezglutenowa mieszanka jasnych mąk
sól 1 łyżeczka
6 łyżka oliwa
½ kostki drożdży
¼ l letniej wody
oliwa z oliwek do posmarowania
sezam, mak, suszone zioła prowansalskie, bazylia, rozmaryn do posypania                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                 
przygotowanie:
- Do miski wsypać mąkę, sól, oliwę z oliwek, rozrobione drożdże i mieszać stopniowo dolewając wodę po czym dobrze zagnieść ciasto
- Przykryć ciasto ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu przez 60 minut.
- Następnie ponownie wyrobić dokładnie ciasto i podzielić na małe placki o grubości 1,5 mm.
- Ułożyć na blasze z pergaminem i posmarować pędzlem z oliwą z oliwek.
- Placki posypać ziołami prowansalskimi, bazylią, rozmarynem, makiem lub sezamem
- Piec w rozgrzanym piecu w temperaturze 220-240 ° C przez około 15-20 minut, aż do zarumienienia na złoto.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.