Składniki:
- młody szpinak                                1 garść
- rukola                                              1 garść
- kapusta pakchoi                              1 szt.
- pomidorki koktajlowe                     8szt.
- melon                                                150g
- kiełki rzodkiewki, cebuli, buraka     2 garście     
Kuleczki ziemniaczane: 
-  Kiszka Ziemniaczana                    300g
-  jajko                                                    1szt.
-  zioła prowansalskie                          1 łyżka
-  papryka ostra mielona                      ¼ łyżeczki
-  bułka tarta                                         2 łyżki
-  sezam biały i czarny                         2 łyżki
- bułka tarta                                         4 łyżki
Sos winegret:
- musztarda francuska                                 2 łyżki
- oliwa z oliwek                                            150ml
- ocet winny                                                  2 łyżki
- czosnek                                                       1 ząbek
- płatki chili                                                    ¼ łyżeczki
- koperek                                                        ½ pęczka
- sól, cukier do smaku
Wykonanie:
Z kiszki ziemniaczanej zdjąć osłonkę, dodać jajko, zioła prowansalskie, płatki chili, bułkę tartą. Całość dokładnie wymieszać. Uformować kuleczki wielkości małego włoskiego orzecha. Bułkę tartą do panierowania wymieszać z sezamem i obtoczyć kuleczki ziemniaczane. Usmażyć 
 w głębokim tłuszczu na złoty kolor.
Wykonanie sałatki:
Młody szpinak wymieszać z rukolą, dodać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, cząstki melona bez skórki i kiełki. Liśćmi kapusty pakchoi wyłożyć miskę. Na wierzchu umieścić sałatkę, a na niej wcześniej przygotowane kuleczki ziemniaczane. Całość polać sosem winegret.