Składniki:
- Kiszka Ziemniaczana (np. firmy Gzella)                          200g
- Kiełbasa (np. Polska z Kociewskiej Spiżarni firmy Gzella) 100g
- cukinie młode okrągłe                                                    2szt. 
- rozmaryn świeży                                                             1 gałązka
Dip z pomidorów suszonych:
- pomidory suszone z oleju (razem z olejem)                      200g
- bazylia świeża                                                                      3 gałązki
- papryka słodka                                                                     1 łyżeczka
- papryka ostra                                                                        1 łyżeczka
- woda                                                                                      100ml
- cukier brązowy                                                                     1 płaska łyżeczka
Wszystkie składniki dokładnie zmiksować i gotowe.
Wykonanie:
Cukinie przekroić na pół i wydrążyć z gniazda nasienne. Z kiszki ziemniaczanej ściągnąć osłonkę, dodać pokrojony rozmaryn i wymieszać. Napełnić połówki cukinii farszem z kiszki. Kiełbasę pokroić w jednocentymetrowe plasterki i pionowo umieścić je w farszu. Tak przygotowane upiec w piekarniku w temperaturze 180 st.C przez około 45 minut.
Podawać z dipem z suszonych pomidorów.
Smacznego!