Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem    
 
    
        Wytrawne mini babeczki z aksamitną pastą jajeczną, łososiem i ajerkoniakiem
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - jaja – 6 sztuk
- majonez lub jogurt typu greckiego – 4 łyżki
- łosoś wędzony – 100 g
- likier jajeczny – 2 łyżki
- płatki migdałowe – 50 g
- sól
- pieprz biały
- kruche mini babeczki do nadzień słonych – 12 sztuk                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Jajka ugotować na twardo, po wystudzeniu przekroić na pół, oddzielić delikatnie żółtko od białek.
2. Żółtka umieścić w misce, dodać majonez lub jogurt grecki, drobno posiekanego łososia i likier jajeczny.
3. Dodać pokruszone płatki migdałowe, wymieszać. Doprawić do smaku solą i białym pieprzem.
4. Powstałą masą jajeczną wypełnić Mini babeczki do nadzień słonych.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.