• mąka tortowa 500g
• masło 250g 
• cukier puder 100g 
• cukier kryształ 100g 
• jajko 1 sztuka
• żółtka 2 sztuki
• sól szczypta 
• proszek do pieczenia szczypta 
• serek kremowy 500g
• cukier waniliowy 1 opakowanie 
• śmietana 36% 150g
• cukier 50g 
• skórka z cytryny i pomarańczy 
• mieszane bakalie 1 opakowanie
Wymieszaj pokrojone na kawałki masło z cukrem pudrem i cukrem zwykłym. Dodaj jajko oraz żółtka i wymieszaj. 
Dodawaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i mieszaj, aż do uzyskania jednolitej masy. 
Rozwałkuj ciasto i piecz w temperaturze 160stC na złoty kolor.
Serek zmiękcz łyżką, a śmietanę ubij z cukrem waniliowym i cukrem zwykłym. Serek wymieszaj z ubitą śmietaną oraz skórkami cytrusów.
Wyłóż masę serową na upieczony mazurek i udekoruj bakaliami.