Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego    
 
    
        Pieczone roladki z pstrąga i Karczku Dojrzewającego
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Polędwica Wołowa firmy Gzella (lub polędwiczka wieprzowa)  400g 
- Karczek Dojrzewający firmy Gzella                                    4 długie plastry
- pstrąg świeży                                                                        2 szt.
- rozmaryn świeży                                                                   2-3 gałązki
- sól, pieprz czarny do smaku
- masło                                                                                     100g
- czosnek                                                                                  3-4 ząbki
- natka pietruszki                                                                     2-3 gałązki
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Pstrągi dokładnie umyć i wyfiletować, aby uzyskać cztery płaty ze skórą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i posiekanym rozmarynem. Z polędwicy wołowej (cieńszej części) wyciąć cztery równe steki. Obsmażyć je krótko z wszystkich stron na odrobinie oleju, a następnie owinąć doprawionymi płatami z pstrąga i karczkiem dojrzewającym. Piec w rozgrzanym  piekarniku przez 30 minut w temperaturze 200st.C
Na gotowe roladki położyć masło czosnkowe i udekorować pomidorkami koktajlowymi oraz gałązkami rozmarynu.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.