Podhalańska czosnianka z wędzonymi pulpetami i miętą - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Podhalańska czosnianka z wędzonymi pulpetami i miętą    
 
    
        Podhalańska czosnianka z wędzonymi pulpetami i miętą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - Metka cebulowa 250g
- Szynka100g
- bulion warzywny lub rosół   2l
- ziemniaki    300g
- cebula     3 średnie szt.
- czosnek    2 główki
- smalec lub olej   3 łyżki
- sól, pieprz do smaku
- mięta świeża     1 pęczek
- jajko   1 szt.
- bułka tarta     1 łyżka
- śmietana kwaśna     1 łyżka na każdą porcję zupy
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Do bulionu włożyć obrane i pokrojone w kostkę ziemniaki. Dodać pokrojoną w kostkę i zeszkloną na smalcu cebulę wraz z czosnkiem. Doprawić  do smaku solą i pieprzem. Gotować, aż wszystko będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać posiekaną miętę, a następnie wszystko dokładnie zmiksować.
Do metki cebulowej dodać pokrojoną w drobną kostkę szynkę, jajko i bułkę tartą. Dokładnie wyrobić i uformować pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Ugotować w gotowej zupie na wolnym ogniu ok. 3-4 minuty.
Wyłożyć na talerze, na wierzch położyć łyżkę śmietany i udekorować listkami świeżej mięty.
 
Smacznego!                                           
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.