Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy! - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!    
 
    
        Śledzie w sosie śmietanowo - koperkowym Przepis poleca Robert Muzyczka Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy!
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        
- Śmietana 18% „Piątnica” 200g                           1szt.
- filety śledziowe                                                     6szt.
- majonez                                                                 1 łyżka
- koperek świeży                                                     1 pęczek
- cukier                                                                     1 płaska łyżeczka
- sól, pieprz do smaku 
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filety śledziowe wymoczyć w zimnej wodzie, aby straciły nadmierną słoność. Następnie odsączyć je z wody i pociąć na równe, niewielkie kawałki.
Śmietanę połączyć z majonezem, dodać pokrojony koperek i przyprawy do smaku. Do gotowego sosu śmietanowo - koperkowego dodać wcześniej odsączone śledzie i wszystko ze sobą dokładnie wymieszać.
 
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.