Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki - przepis. Przepisy na Sałatki warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki
Jesienna sałatka z serem morskim i owocami miechunki
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
- 250 g sera morskiego MSM Mońki
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 jajka
- 1 szklanka bułki tartej
- olej do głębokiego smażenia
- 3 sztuki świeżej kolorowej papryki
- 1 młoda cukinia
- 1 czerwona cebula
- ½ sztuki średniego bakłażana
- 15 sztuk owoców miechunki peruwiańskiej
- ½ pomarańczy
- płatki chilli, sól do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ser pokroić w dwucentymetrową kostkę i obtoczyć w podwójnej panierce (najpierw w mące, jajku oraz bułce tartej).
Wszystkie warzywa pokroić w grube cząstki i podsmażyć na trzech łyżkach oleju na mocno rozgrzanej patelni aż do uzyskania złotego koloru. Pod koniec smażenia doprawić solą, płatkami chilli i świeżo wyciśniętym sokiem z połówki pomarańczy. Kostki sera usmażyć na złoty kolor bezpośrednio przed podaniem sałatki. Udekorować owocami miechunki.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.