Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą    
 
    
        Spaghetti z suszonymi pomidorami, gorgonzolą i rukolą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                            500 g makaronu spaghetti
    słoiczek pomidorów suszonych na słońcu w oleju 
    300 g sera gorgonzola
    250 ml śmietany do sosów 18% lub kremówki 30%
    1 średnia cebula
    4 ząbki czosnku
    oliwa z oliwek extra vergine 
    3 garści rukoli
    ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
    sól i pieprz (opcjonalnie)                     
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na rozgrzaną patelnię z oliwą wrzuć drobno pokrojoną cebulę oraz czosnek i zeszkli je. Pomidory pokrój w kostkę i dorzuć na patelnię. Dodaj śmietanę, pokruszony ser gorgonzola oraz gałkę. Sos zredukuj do odpowiadającej Ci gęstości. Opcjonalnie dopraw go solą i pieprzem. Sos podawaj z ugotowanym al dente makaronem i rukolą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.