- 200 g szynki parzonej                                         
- 200 g świeżych pieczarek                                       
- 2 łyżki oleju                                                                    
- 200 g sera podlaskiego                                 
- 150 g kapusty pekińskiej                          
- 4 sztuki pomidorów suszonych z oleju                          
- pieprz do smaku
- 2 rolki (ok. 375 g każda) gotowego ciasta francuskiego                            
- 1 jajko                                                                
Szynkę pokroić w drobną kostkę, pieczarki w plasterki i podsmażyć na oleju, aż z pieczarek odparuje woda. Wystudzić, dodać starty ser, suszone pomidory pokrojone w paseczki i drobno posiekaną kapustę. Doprawić do smaku pieprzem i solą oraz dokładnie wymieszać.
Na płaty ciasta francuskiego równomiernie rozłożyć farsz, zwinąć i pociąć na kilkucentymetrowe krążki. Każdy posmarować roztrzepanym jajkiem i upiec w rozgrzanym piekarniku (ok. 180°C) na złoty kolor.
Podawać z ulubionym zimnym sosem np. czosnkowym.
Smacznego!