Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową  - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową     
 
    
        Kibiny mazurskie (pierogi) z Kiełbasą białą surową 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - mąka 500g
- masło 150g  
- surowe żółtko i całe jajko 
- gęsta kwaśna śmietana 18%  ¾ szklanki 
- sól ½ łyżeczki 
Farsz:  
- Kiełbasa biała surowa  500 g
- białko
- pieprz                      
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na stolnicę przesiewamy mąkę, dodajemy masło, siekamy nożem na piasek. Następnie dodajemy sól, śmietanę, żółtko i zagniatamy ciasto. Owijamy je lnianą ściereczką lub folią i wkładamy na 2-3 godziny do lodówki.  Z Kiełbasy białej surowej zdejmujemy osłonkę, a mięso doprawiamy pieprzem  i mieszamy z surowym białkiem. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy niezbyt cienko, szklanką wykrawamy krążki. Napełniamy je mięsem, zlepiamy. Każdy pieróg smarujemy rozkłóconym jajkiem. Kibiny układamy na blasze zlepioną częścią do góry, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy 30-40 minut.  
Smacznego!  
 
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.