- cebula                                                      1kg
- cukier brązowy trzcinowy                   100g
- ocet balsamiczny                                     5 łyżek
- powidła śliwkowe                                    3 łyżki
- rum                                                            1 łyżka
- filet z łososia  
- sól, pieprz do smaku
- olej                                                             1 łyżka                                           
- koperek
-Chleb Bawarski Dan Cake		1 bochenek
Cebulę kroimy w półkrążki, dodajemy cukier i smażymy na wolnym ogniu do momentu, aż cukier się skarmelizuje. Następnie dodajemy ocet balsamiczny, powidła i dalej smażymy na wolnym ogniu ok. ½ godziny. Pod koniec smażenia dodajemy rum.
Łososia doprawiamy solą, pieprzem i smażymy na oleju. Wystudzić. Pieczywo Dan Cake smarujemy zimną marmoladą cebulową, na wierzchu kładziemy cząstki łososia i dekorujemy gałązkami koperku.