Z mąki, drożdży i wody zarobić klasyczne ciasto drożdżowe i odstawić do wyrośnięcia.
Kapustę kiszoną ugotować w małej ilości wody do miękkości i odsączyć. Dodać ugotowane, pokrojone w paseczki grzyby. Pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w paseczki Szynkę
z Kociewskiej Spiżarni podsmażyć na oleju. Pod koniec smażenia dodać masło. Dodać wszystkie składniki do kapusty i doprawić do smaku.
Wyrośnięte ciasto drożdżowe ponownie wyrobić, rozwałkować i uformować placki wielkości deserowego talerzyka. Na placki nałożyć farsz i skleić pierogi. Usmażyć na rozgrzanym głębokim oleju na złoty kolor i odsączyć na papierowym ręczniku.
Podawać z pokrojoną w paseczki i podsmażoną Szynką z Kociewskiej Spiżarni.
Smacznego!
Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.