Penne Volcano – przepis  - przepis. Przepisy na Dania główne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Penne Volcano – przepis 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        400 g makaronu rurka skośna 
50g kaparów Ponti
3 łyżki oliwy z oliwek extra vergine 
1 papryczka peperoncino (posiekane)
1 gałązka posiekanego rozmarynu
1 puszka krojonych pomidorów 400g
80 g tartego sera 
świeża bazylia
sól i pieprz
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ugotuj makaron al dente. Na oliwe zeszklij kapary i posiekaną papryczkę peperoncino z rozmarynem. Dodaj pomidory krojone, dopraw solą i pieprzem i duś kilka minut. Sos wymieszaj z ugotowanym makaronem, bazylią i połową sera. Podawaj udekorowane bazylią i posypane pozostałym serem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.