Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą  - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą     
 
    
        Szparagi zawijane z Szynką Dojrzewającą 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 plastry Szynki Dojrzewającej firmy Gzella
8 szparagów konserwowych
4 plastry sera żółtego 
2 jajka
3 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
olej do smażenia
4 połówki brzoskwiń konserwowych
2 łyżki żurawiny ze słoika
świeże zioła
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                W plaster szynki i sera zawinąć po dwa szparagi, tak aby szynka pozostała na wierzchu. Rulony panierować w mące, jajku i bułce tartej, następnie znowu w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć zawinięte szparagi z obu stron na złoty kolor. Tak przygotowane szparagi można podawać z brzoskwiniami i żurawiną, udekorowane świeżymi ziołami.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.