Kurczak na pierzynce i pod pierzynką - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Kurczak na pierzynce i pod pierzynką    
 
    
        Kurczak na pierzynce i pod pierzynką
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        filet z kurczaka
jogurt naturalny - ok 150 g
dwie łyżki majonezu
3 ząbki czosnku
sałata lodowa
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Filet myjemy i kroimy na cienkie platry. Przyprawiamy według uznania. Ja użyłam słodkiej papryki, soli i pieprzu. Następnie smażymy. Odkładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Sałatę lodową szatkujemy a następnie myjemy w zimnej wodzie z dodatkiem 1/3 łyżeczki soli. Suszymy. 
Sos:
jogurt naturalny łączymy z majonezem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 
Układamy warstwami sałatę lodową następnie filet. Całość polewamy sosem.
Możemy podawać jako danie obiadowe razem z frytkami lub ryżem carry.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.