Tort z migdałami, owocami i kremem mascarpone - przepis. Przepisy na Torty, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Tort z migdałami, owocami i kremem mascarpone
Tort z migdałami, owocami i kremem mascarpone
- 4 opakowania serka mascarpone
- duże opakowanie zimnej śmietany 36%
- 4 łyżki cukru pudru
- jasne spody tortowe
- 50g płatków migdałowych
- ulubione owoce
Sposób przyrządzenia:
Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier puder. Przygotowaną śmietanę łączymy z serkiem mascarpone i krótko ubijamy. Spody tortowe przekładamy gotową masą oraz sezonowymi owocami. Wierzchnią warstwę tortu dekorujemy kremem i posypujemy podprażonymi płatkami migdałów. Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.