Rozgrzewający i pikantny gulasz wołowy - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Rozgrzewający i pikantny gulasz wołowy    
 
    
        Rozgrzewający i pikantny gulasz wołowy
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        - wołowina gulaszowa 1/2 kg
- cebula 2szt.
- mąka 2 łyżki
- olej 4 łyżki
- liść laurowy 2 szt.
- ziele angielskie 3-4 ziarenka
- rozmaryn świeży 1 gałązka
- sos piri-piri "Tarsmak" 1 łyżeczka
- sól do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Pokrojoną w kostkę wołowinę gulaszową wymieszać z mąką i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanym oleju. Pod koniec smażenia dodać pokrojoną w kostkę cebulę i chwilę podsmażyć razem z mięsem. Następnie dodać liście laurowe, ziele, rozmaryn i podlać całość gotującą wodą, tak żeby mięso było przykryte. Dusić do miękkości pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Pod koniec duszenia dodać sos piri-piri i sól do smaku. Gdyby gulasz zbytnio gęstniał podczas duszenia, podlewać go wodą.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.