Obfita pieczonka z ogniska - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
         Obfita pieczonka z ogniska
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        •	50 g boczku duńskiego wędzonego ZM Pekpol
•	1 karkówka w marynacie ZM Pekpol 
•	6 ziemniaków
•	2 cebule
•	3 ząbki czosnku
•	2 marchewki
•	Liść laurowy
•	Kilka ziarenek ziela angielskiego
•	Sól, pieprz
•	Liść białej kapusty
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na dnie garnka ułożyć liść kapusty (inaczej pieczonka może się przypalić). Wszystkie pozostałe składniki pokroić w kostkę i ułożyć w garnku. Garnek przykryć i piec nad ogniem około godziny.
Smacznego!
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.