Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli    
 
    
        Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowanym sosie z gorgonzoli
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 torebka Ryżu Jaśminowego marki Britta
2 sztuki polędwiczek wieprzowych
200 ml śmietany lub jogurtu naturalnego
100 g sera gorgonzola
czerwony pieprz
3 gałązki rozmarynu
3 ząbki czosnku
oliwa z oliwek 
sól i pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek
 i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.
Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.
Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.