SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Biszkopty posmarowac powidłem i układać do siebie. Posmarowane biszkopty układać na blasze wyłożonej folią lub pergaminem. Zalać ciastem.
2. Ciasto: margarynę, cukier wanilinowy i cukier kryształ gotować 5 minut. Nastepnie dodać kakao, wodę i ponownie zagotować. Jak ostygnie dodać 6 żółtek i 1 całe jajo. Utrzeć razem dodając mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać z ubita pianą z 6 białek. Piec ok. 40 min.
3. Krem: mleko, cukier zwykły i cukier wanilinowy, jaja, maka pszenna i ziemniaczana- z tych składników ugotować krem. Utrzeć kostkę masła z zimnym kremem i posmarowac placek.
4. Polewa: margarynę, cukier puder i kakao, smietanę- zagotować. 1 płaską łyżeczkę żelatyny rozpuścić w 2 łyżkach gorącej wody. Wlać do polewy i wymieszać. Chwile ostudzić i posmarować.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.