Aromatyczna rolada cielęca - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        Aromatyczna rolada cielęca
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na 10 osób:
•	1kg cielęciny 
•	5 jajek 
•	300g szpinaku świeżego (umytego)
•	ulubione świeże zioła (np. bazylia, tymianek)
•	100g tartego parmezanu
•	30g majeranku
•	oliwa z oliwek extra vergine Olitalia 
•	sól i pieprz do smaku
•	2 średnie cebule
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła
 i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.
Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl
 oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.