pieczona pierś z kurczaka w tymianku - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         pieczona pierś z kurczaka w tymianku    
 
    
        pieczona pierś z kurczaka w tymianku
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        4 filety z piersi kurczaka
1 szklanka białego wina
4 łyżeczki tymianku
2 łyżki granulowanego czosnku
1 łyżeczka sproszkowanego kminu rzymskiego
2 łyżki oliwy
pieprz do smaku
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1 . Z przypraw i 100 ml białego wina sporządamy marynatę i nacieramy nią delikatnie naciętego kurczaka .
2 . Wkładamy do brytfanny , podlewamy resztą marynaty i białego wina pieczemy w temperaturze nie wyższej niż 160 stopni c przez 40 minut . By nie dopuścić do przesuszenia mięsa , należy od czasu do czasu polewać je powstałym podczas pieczenia sosem .
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.