KRUPNIK z miętą i tymiankiem - przepis. Przepisy na Napoje alkoholowe, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
KRUPNIK z miętą i tymiankiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
* 5 goździków
* mięta
* kawałek cynamonu
* szczypta tymianku
* szczypta imbiru
* 1/4 laska wanilii
* kawałek skórki pomarańczowej
* 2/3 szklanki wody
* 1/2 szklanki miodu
* 1 szklanka spirytusu
Sposób przyrządzenia:
Wszystkie przyprawy i zioła, prócz skórki pomarańczowej gotowac pod przykryciem, pod koniec włożyc skórkę pomarańczową. Odparować płyn do 1/4 szklanki. Wywar dodać do miodu i zagotować. Zdjąć z ognia, powoli wlać spirytus, jeszcze raz postawić na ogniu i podgrzać. Przecedzić i podawać bardzo gorący w kieliszkach do wódki!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.