Bezglutenowa zapiekanka pasterska - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Bezglutenowa zapiekanka pasterska    
 
    
        Bezglutenowa zapiekanka pasterska
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                         1 kg ziemniaków
masło
mleko 
śmietana
1kg zmielonego filetu z indyka
200g mrożonego groszku
3 marchewki
400g pieczarek
200g przecieru pomidorowego
200ml bulionu
sól, pieprz, słodka papryka                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Ziemniaki solimy i gotujemy do miękkości. Odcedzamy, dodajemy masło, mleko i śmietanę (nie podaję dokładnych proporcji bo każdy i tak robi po swojemu ;)) i robimy puree; odstawiamy.
 
Pieczarki obieramy i kroimy w plastry; marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach; dusimy razem na patelni. Przekładamy razem z mrożonym groszkiem do naczynia żaroodpornego.
 
Indyka podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Gdy zmieni kolor dodajemy przecier pomidorowy, gotujemy 2-3 minuty. Wlewamy bulion, doprawiamy i dusimy 15-20 minut. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i mieszamy z marchewką, pieczarkami i groszkiem.
Na wierzch wykładamy puree. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.