W-zetka:) - przepis. Przepisy na Inne ciasta, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        W-zetka:)
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        Składniki na biszkopty:
12 jaj
0,5 kg cukru cukru
8 dkg kakao
25 dkg mąki
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Składniki na masę do przełożenia:
0,5 l śmietany
2 łyżki cukru
1 śnieżka
Składniki na polewę:
0,5 kostki margaryny
0,5 szkl cukru pudru
2-3 łyżeczki kakao
2 łyżki gorącej wody                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1. Składniki na biszkopty podzielić na pół i upiec dwa biszkopty. Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać zółtka, kakao, mąkę i proszek. Dokładnie wymieszać. Piec w temp. 180 stopni.
2. Po wystygnięciu biszkoptów każdy z nich przekroić na pół, tak aby w konsekwencji uzyskać 4 warstwy biszkoptowe. 
3. Schłodzoną śmietanę, cukier oraz śnieżkę ubić. Ciasto przełożyć masą. 
4.  Zagotować polewę i polać po wierzchu. Dekorujemy wedle uznania.
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.