faszerowane jajka  - przepis. Przepisy na Potrawy z jajek, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
    
        faszerowane jajka 
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        6-8 jajek
6 pieczarek
1 mała cebulka
1 łyżka oleju
kilka łyżek majonezu
sól, pieprz, 
Do dekoracji:
pęczek natki pietruszki
3 łyżki twarożku
papryka czerwona
papryka żółta
ogórek konserwowy
szczypiorek
                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Jajka ugotować na twardo . Ostudzić. Cebulę i pieczarki drobniutko posiekać i obsmażyć na oleju. Doprawić solą i pieprzem. Jajka obrać ze skorupek i lekko odciąć dół aby wyjąć żółtka. Żółtka wymieszać z pieczarkami z cebulką oraz posiekaną natką pietruszki . Jajka napełnić farszem . Udekorować papryką , szczypiorkiem, twarożkiem tworząc kurczaczki, kaczuszki i króliczki
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.