Krupniok z boczkiem i kapustą - przepis. Przepisy na Inne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                 
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Krupniok z boczkiem i kapustą    
 
    
        Krupniok z boczkiem i kapustą
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        1 łyżka smalcu
2 ziarenka ziela angielskiego
1 listek laurowy
sól
pieprz
1 kg kiszonej kapusty
6 plasterków boczku
6 kawałków krupnioku
1 cebula                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                1 . Kapustę kiszoną włóż do garnka , podlej wodą , dodaj listek laurowy i ziele anfielskie , lekko podduś . Cebule obierz , posiekaj , dodaj do kapusty razem ze smalcem , wymieszaj , przypraw do smaku solą i pieprzem .
2 .  Z folii aluminiowej wytnij 6 kwadratów . Na każdym ułóż kiszoną kapustę , plaster boczku i kawałek kaszanki . Dokładnie owiń w folię . Włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 stopni C . Piecz około 20 minut . Podawaj z chlebem oraz musztardą .
                
              
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.